Cooper's Hawk

Az Cooper's Hawk (Accipiter cooperii) egy erdőben élő sólyom. Főleg kisebb földön élő madarakat esznek, de néhány kisemlőst és hüllőt is fogyasztanak. Rövid szárnyakkal és hosszú farkukkal rendelkeznek, amelyek mozgékony repülõgépekké teszik õket az erdős terepen.

A Cooper's Hawks tűlevelű erdőkben fészkel a lábak között vagy egy fa törzse mellett.

Ahogy öregszenek, a szemük fokozatosan sötétedik. Vegye figyelembe a sötét sapkát is.



Cooper's Hawk azonosítási tippek:

Cooper sólymainak lekerekített szárnyaik vannak, amelyek a farkukhoz képest rövidek. A felnőtteknek kékesszürke felsőrészük van, vöröses rácsos melltel és hassal. A fiatal egyedek felső része barna, mell és hasa csíkos. A farok lekerekített a végén, mivel a középső farktollak vagy a fedélzeti tollak hosszabbak, mint a külső farktollak. A felnőttek mellei vörösesek, fényzárással. A fiatalok barna csíkos vadállattal rendelkeznek. Cooper sólymai szárnycsapással repülnek.

A Cooper's Hawks hidegebb éghajlatról vándorol, mint pl Kanada és Alaszka télen. A település nagy részén egész évben élő populációk vannak Egyesült Államok .

  • Hossza: 16,5 hüvelyk
  • Szárnyfesztávolság: 31 hüvelyk
  • Súly: 450 gramm (a nőstények nagyobbak, mint a hímek)
  • Fészek: Fa
  • Általában 4 vagy 5 tojást tojnak (lehet 3-6)
  • Kotlás: Mindkét szülő kotolja a tojásokat. Az inkubáció 32-36 napig tart
  • Futás: 27-34 nap

Cooper sólymai agilis erdei sólymok. Leginkább kisebb madarakkal táplálkoznak. A hosszú, ívelt farok segíti őket az erdőkben való manőverezésben vadászat közben. Az ívelt farok jó módja annak, hogy megkülönböztessük a Cooper sólymát az éles orrú sólyomtól.

Ahogy a Cooper’s Hawk öregszik, szeme sárgáról töknarancsra változik. A fiatal Cooper's Hawks mellei inkább barna csíkosak, mintsem csíkosak.

Cooper sólymai erdei madarak. Leginkább kisebb madarakra zsákmányolnak, de megehetnek kis hüllőket és kisemlősöket is. A rövid szárnyak és a hosszú farok miatt Cooper sólymai nagyon mozgékonyak. Mint a legtöbb ragadozó esetében, Cooper sólymái is fordított szexuális dimorfizmust mutatnak… a nőstények nagyobbak, mint a hímek.

További H betűvel kezdődő madarak